O nás

Jsme milovníci kávy.

Kvalita a tradice jsou pro nás nejdůležitější.


Jsme rodinná firma, která se začala zabývat kávou v roce 2019.

Je to naše životní vášeň, kterou bychom Vám rádi předali v každém doušku.

Po mnoha letech života v Itálii a podrobném studiu jejich "kávových rituálů" jsme se rozhodli přinést kousek z nich do České republiky. Nejen technicky, ale především kulturně a společensky. V době našich začátků jsme jsme většinou nemohli nikde najít dobrou a správně připravenou kávu. Právě tato skutečnost nás ještě více "nakopla" k tomu, abychom na této situaci něco změnili.

Náš přístup

Skvělá káva není výsledkem náhody. Výjimečná káva vzniká díky designu v rukou odhodlaných profesionálů po celém světě. Naši kávoví profesionálové spolupracují ve společném, nekompromisním prostředí a jsou zavázáni ke kvalitě.

Naše kávy jsou přirozeně sladké a my hledáme na celé planetě ty nejsladší kávy, které můžeme najít. Některé kávy mají medovou sladkost, jiné připomínají melasu nebo javorový sirup, další hnědý cukr nebo karamel. Víme, že si je můžete vychutnat s několika kapkami mléka nebo lžičkou cukru, ale chceme, aby byly dostatečně sladké, abyste nemuseli.

Naše kávy často chutnají jako ovoce. Ne proto, že bychom do nich přidávali něco umělého, ale proto, že kávová zrna, která pražíme, pocházejí z malého kulatého plodu, kterému říkáme kávová třešeň. To proto, že obvykle dozrává do karmínové barvy, i když může být také žluté a v některých případech oranžové nebo růžové. Bez ohledu na barvu má zralá kávová třešeň stejné organické kyseliny jako čerstvé ovoce, které rádi jíme: kyselinu citronovou z limetek, kyselinu jablečnou z broskví a kyselinu vinnou z ostružin, to vše najdeme v kávové třešni.

A naše nejlepší kávy vyvažují sladkost a kyselost elegantních květinových tónů navrstvených na svěží ovocné chuti s uspokojivým pocitem v ústech a dlouhým závěrem.

V našich Coffeebarech v Brně naši vysoce kvalifikovaní baristé každý den dolaďují každou kávu z nabídky tak, aby vytvořili skutečně výjimečný zážitek. Kávy, které servírují, neúnavně vyhodnocují v našich pražírnách a laboratořích pražiči a odborníci na kontrolu kvality v rámci procesu neustálého hodnocení a zlepšování.

Kvalitu našich káv však určují především postupy pěstování, sklizně a zpracování, které používají lidé, kteří je pěstují ve 14 zemích, odkud kávu získáváme. Proto cestujeme za původem kávy: abychom lépe pochopili, jak se výjimečná káva vyrábí, a to doslova od základů. A klíč k odhalení kvality kávy spočívá v pochopení genetiky, životního prostředí a řízení - jaká káva se pěstuje, kde a jak.

Nejzajímavější jsou pro nás ty kávy, které mají nejpřímější spojitost s původními etiopskými kávovými lesy.

Kávy, které považujeme za nejzajímavější, bývají ty, u nichž lze nejpřímější linií vysledovat jejich spojení s prvotními etiopskými kávovými lesy, počínaje legendární odrůdou Gesha, jejíž charakteristická sladkost tropického ovoce a květinový parfém pomohly celé generaci pěstitelů a pijáků kávy po celém světě ocenit, jak důležitá může být pro chuť genetika. 


Oslava kávy

Každý den se snažíme změnit způsob, jakým svět chápe a vnímá kávu, a povýšit každodenní rituál na kulinářský zážitek. Oslavujeme zemědělský původ kávy a obětavé profesionály, kteří kávě zasvětili svůj život.


Podněcování změn

Uvědomujeme si svou odpovědnost za pozitivní změny ve světě. Jako nástroj používáme výjimečnou kávu. Zpochybňujeme tradiční názory, abychom vytvořili ekonomické příležitosti. Jsme správci Země a zastánci našich hodnot rozmanitosti, inkluze a rovnosti.